• Top 100 Café

  Dit jaar heeft De Michel besloten om zich niet in te schrijven voor de Café Top100 2016/2017. We staan er sinds 2013 in de Café Top 100 van Nederland respectievelijk in 2013/2014 op plaats 95 , 2014/2015 op plaats 92 en 2015/2016 op plaats 61 van de Misset Café Top 100 en daar zijn we trots op!

 • Kindvriendelijk

  De Michel Eten, Drinken & Feesten beschikt over een hoek waar kinderen lekker kunnen spelen. Tevens hebben we een verschoonruimte voor onze kleinste gasten met luiers, verschoondoekjes en verschoontafel.

 • Evenementen

  De Michel staat bekend om zijn grootse evenementen. Mede te danken aan een groep vrijwilligers die iedere keer weer voor ons klaar staan!

 • Geschikt voor invaliden

  Onze locatie is toegankelijk voor rolstoelers. Wij beschikken bovendien over een ruime invalide toilet. Tevens zijn hier verschoonmogelijkheden voor u kleinsten.

 • Hart voor de maatschappij

  De Michel gebruikt enkel nog zogenaamde groene Hydro-stroom! 

 • Zet zich in voor Haaren

  De Michel heeft een groot hart voor het Haarense verenigingsleven. Zo sponsoren wij o.a. RKSV Nemelaer (dames en heren team), Fietsclub Ons Verzet, maar liefst 2 zaalvoetbalteams en diverse carnavalsclubs. 

 • Lekker eten

  Bij ons kunt u goed eten, blijkt uit reviews op meerdere websites! Ook u kunt een recensie achterlaten op bijvoorbeeld www.eet.nu of www.iens.nl!

 • Gratis WiFi

  Ook bij ons kunt u gratis gebruik maken van WiFi.

Café Top 100

Dit jaar hebben we vanuit De Michel besloten om ons NIET in te schrijven voor de Café Top 100 van Nederland. De reden is hiervoor dat alleen de ingeschreven deelnemers kans kunnen maken om in de Café Top 100 te komen. In alle voorgaande jaren kon je je cafébedrijf niet inschrijven, de ervaren vakjury ging praktisch door geheel Nederland om de pareltjes eruit te halen.

Vanaf afgelopen jaar past men het “inschrijfsysteem” toe, dus hier doen alleen de ingeschreven bedrijven aan mee en worden er verders ook geen andere bedrijven bezocht. Afgelopen jaar hebben we dit inschrijfsysteem het voordeel van de twijfel gegeven, en dit ook meegenomen in onze beslissing voor dit jaar. Toen we hoorden dat er nog minder bedrijven in hadden geschreven als afgelopen jaar hebben we ook besloten om De Michel NIET in te schrijven voor de Café Top 100 2016/2017, ondanks we dit heel erg jammer vinden. Een Café Top 100 moet vooral competitief zijn en niet alleen op basis van inschrijving, want alleen degene die zijn eigen inschrijven komen in de Café Top 100 en lopen zo een legio mooie en goede horecabedrijven voorbij!!!

*************************************

Vanaf september 2013 mogen wij ons trotse eigenaar noemen van een Nederlands Top 100 Café!

Hieronder de jurybezoeken;
Café Top 100 De Michel Haaren
Rapport van de Jury 2016

De Michel is sinds 1954 in handen van de Familie Michels. Destijds was het een bruine kroeg met tapijtjes op tafels, nu is het een eigentijds dorpscafé. Wel is het nog steeds dat gezellige café waar gasten zich welkom voelen en waar jong en oud elkaar treft om wat te drinken.

Café Top 100 2015-2016 nummer 61: De Michel, Haaren

Gasten kunnen kiezen uit zeven speciaalbieren van de tap of uit een van de 140 soorten speciaalbier van de fles. Eigenaar Mike Michels richtte zelfs de kelder speciaal in, zodat jongeren een gezellige ontmoetingsplek hebben waar ze kunnen borrelen. Daarnaast vinden er veel evenementen plaats: van de Haarense Winterweken tot de Brabantse Borrel op zondag. Dit in combinatie met attent en vakkundig personeel: zo ziet de jury het graag. Het totale plaatje hier in Noord-Brabant levert een verdiende plek in de Top 100 op.

Haarendijk 4, Haaren
Demichel.nl

Fluitje €2/2,10
vaasje €2,25/2,10
koffie €2

 

Rapport van de Jury 2015;

 

De Michel is nog steeds dat gezellige dorpscafé waar jong en oud elkaar treft om te drinken. Dat is de kracht van dit Top 100-café. Hier zitten altijd wel mensen binnen. En met lekker weer buiten, want het is goed toeven op het terras

De familie Michels voorziet je in hun café graag van een bord lekker eten. Het is te zien dat de keuken veel aandacht besteedt aan de gerechten. Voor degenen die niet uitgebreid komen eten: de koffie is prima, de theekeuze ruim voldoende en het appelgebak voortreffelijk. Het is vers, verwarmd en komt met een beetje vanillesaus en lekkere slagroom. Fantastisch. Voor de bierdrinkers heeft De Michel een menu met zes bieren van de tap. Daaronder Jupiler, Hertog Jan, Liefmans, La Trappe Dubbel en Hoegaarden. Verder heeft het café de Big Five van de Michel: vijf speciaalbieren van hoge kwaliteit. Onze jury is aangenaam verrast. De Michel krijgt nieuw leven ingeblazen met goed eten met heerlijk bier. Een positieve ontwikkeling.

Rapport van de Jury 2014:

In het rapport dat door een jurylid geschreven is, stond het volgende:

‘De Michel is een dorps- en plattelandscafé, maar dan één van grote klasse’, zo is te lezen in het rapport van het jurylid dat dit jaar een bezoek bracht aan het Brabantse dorp. ‘Een zaak voor passanten, fietsers, dorpsgenoten enzovoort. Café én eetcafé, een prachtig terras, een kelder(café) voor besloten feestjes en een leuke en intieme feestzaal.’ Actief ondernemerschap lijkt hier het kernwoord………….

Benieuwd naar het volledige artikel? Klik dan hier!

De Michel Café Top 100